Lotte újra Budapesten

Lotte újra Budapesten

Az Anilogue animációs filmfesztivál programjában a magyar közönség által is jól ismert kutyalány legújabb története is szerepel:

Lotte és az eltűnt sárkányok / Lotte ja kadunud lohed (Heiki Ernits, Janno Põldma, észt-lett animációs film, 2019, 1:18, korhatár nélkül, magyar nyelven)

Lotténak, a minden lében kanál kutyalánynak kishúga születik. Barkácsfalvára tudósok érkeznek: Karl, a mosómedve, és Viktor, a hal egy nagy népdalgyűjtő verseny résztvevőiként a világ legősibb állatfaja, a legendás tűzfújó sárkányok után kutatnak. A verseny fődíját ugyanis az nyeri, akinek sikerül felvennie a sárkányok énekét. Lotte és Roosi csatlakoznak az expedícióhoz, és ezzel hihetetlen kalandok sora veszi kezdetét.

A vetítés

  • időpontja: 2019. december 1. vasárnap, 11 óra
  • helyszíne: Uránia Nemzeti Filmszínház


A programon jelen lesz a film rendezője Janno Põldma is.

Jegyek az Uránia Nemzeti Filmszínháznál válthatók.

A filmfesztivál vetítéseire a belépődíj 1600 forint. Kivételt képez az Animált éj című előadás, amelyre a belépő 2500 forint. A diák-, nyugdíjas- és gyerekjegy ára 1200 forint, az Animált éj előadásra 2100 forint. Jegyelővételi kedvezmény: a belépők november 26-án pénztárzárásig 1200 forintos áron kerülnek értékesítésre. (Animált éj: 2100 forint.)

Facebook esemény

------

Az Anilogue fesztiválon további észt filmek is lesznek. Bővebben erről itt olvashatnak.

A fesztivál

  • időpontja: november 28 - december 1.
  • helyszínei: Uránia Nemzeti Filmszínház, Art Plusz mozi, Francia Intézet, Lengyel Intézet, Magvető Café

További információk a www.anilogue.com oldalon.

 

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.