Arvo Pärt, Párizs, szerelem - új könyveink

Arvo Pärt, Párizs, szerelem - új könyveink

 

                

 

Joonas Sildre: KAHE HELI VAHEL. GRAAFILINE ROMAAN ARVO PÄRDIST. Arvo Pärdi Keskus, 2018.

Az illusztrátor-képregényrajzoló szerző könyvében Arvo Pärt zenei útkereséseit követhetjük nyomon. A zeneszerző észtországi éveiről, azaz gyermekkorától 1980-ig tart a történet, amelyből a híres tintinnabuli-stílus születését is megismerhetjük.

Joonas Sildre a zeneszerző életútját archív és valós életrajzi anyagok alapján, izgalmas rajzokkal eleveníti meg. A könyvet az Észt Nemzeti Könyvtár 2018 év 25 legszebb kiadványa közé választotta.

 

Tõnu Õnnepalu: PARIIS. KAKSKÜMMEND VIIS AASTAT HILJEM. EKSA, 2019. 

Hol van igazán otthon az ember? Valahol a világ egy meghatározott pontján?  Vagy önmagában? 

Tõnu Õnnepalu ezúttal nem regényt írt, de nem is útikönyvet. Nevezzük inkább hely-könyvnek. A világ egy pontjáról a magunkba és a világba való tekintés könyvének. Esetleg az otthonkeresés könyvének. 

 

Kristiina Ehin: AGA ARMASTUSEL ON METSALINNU SÜDA. Saját kiadás, 2018.

Néhány ember olyan, akár egy erdei madárka - menedéket keres, gondoskodik, szeret. Mások viszont a vízimadarakhoz hasonlítanak - saját világot építenek árvízben is. Csak néhányan vagyunk szabadok, s a legtöbb szabad ember egyedül van...
A költőnő nyolcadik kötetében kapcsolatokról és magányról; tengerről és erdőkről, mohóságról és szerelemről ír, érzékeny formában egyesítve a mindennapit és a misztikusat.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.