ÉSZT HÉT 2021 - Árnyékok: Észt folklór

ÉSZT HÉT 2021 - Árnyékok: Észt folklór

Vitányi Regina: Shadows: Estonian Folklore // Árnyékok: Észt folklór 

Május 5. 19:00-19:45  Észt Intézet Facebook oldal - tárlatvezetés és megnyitó

A kiállítás online megtekinthető: június 4-ig a reginavitanyi.com/shadowsbook oldalon.

A megnyitót (Vitányi Regina tárlatvezeését és Merili Metsvahi előadását) itt lehet megnézni.

Az észt hidelemeket, hagyományokat játékos, interaktív módon feldolgozó alkotás a népi kultúrát egyszerre hétköznapi nyelvezetben, de tudományos hitelességgel mutatja be. A könyvet a magyar művész tervezte, szerkesztette, és részben ő is írta. Kutatómunkája során helyiekkel készített interjúkat, a kultúrában dolgozó személyekkel beszélt és bejárta az észt népmesék klasszikus helyszíneit. Az online kiállításon az árnyék, mint motívum is megjelenik interaktív pop-up részek formájában, sőt, a vállalkozó kedvűek akár saját kezűleg is otthonuk falára varázsolhatják a misztikus észt erdőt! A mesékhez tartozó illusztrációkat pedig Karl Kaisel észt alkotó animációi keltik életre.

A megnyitó keretében a kiállításon Vitányi Regina vezet minket végig virtuálisan, az észt folklórról pedig Merili Metsvahi folklorista, a Tartui Egyetem professzora mesél (magyar nyelvű előadás).

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.