Mesematiné Veszprémben

Mesematiné Veszprémben

Legkisebbek mozija: Mirjam kalandjai 

színes, észt bábanimációs sorozat, szöveg nélkül, 46 perc, 2019

 

Mirjam és a vízözön (Miriam merehädas, 2006)

Mirjam szülei nincsenek otthon. A gyerekek a tyúkocskával együtt nézik a tévét, amiben éppen úszkáló kacsákat mutatnak, emiatt a tyúkocskának is egyből úszhatnékja támad. Mirjam meg is akarja úsztatni őt a fürdőkádban, de a lakást hirtelen elárasztja a víz...

 

Mirjam tyúkocskájának álma (Miriami kana unistus, 2016)

Egy esős őszi napon apa és a öcsi repülőt építenek, Mirjam képeskönyvet nézeget a déli országokról, tyúkocska pedig arról álmodozik, hogy délre repül - akárcsak a darvak az őszi égen.

 

Mirjam zöld pöttyei (Miriami rohelised täpid, 2012)

Mirjam kisöccse megbetegszik. A család minden tagja az öcsi kívánságát lesi, ami miatt Mirjam mellőzöttnek érzi magát. Hogy magára vonja a figyelmet, a kislány pöttyöket fest az arcára, mintha ő is beteg lenne. Természetesen a tyúkocska sem maradhat ki...

 

Mirjam és a fészek (Miriami pesakast, 2006)

Az unatkozó tyúkocska irigykedve nézi az ablakból a fészekodújában trillázó énekes rigót. Úgy érzi, itt az idő, hogy apa neki is építsen végre egy saját kis házikót.

 

Mirjam és a konyhai robotgép (Miriami köögikombain, 2012)

Mirjam fagylaltkoktélt készít a konyhai robotgéppel. A tyúkocska nagy érdeklődéssel figyeli, de rossz gombokat nyomogat, így a gép a földre esik és eltörik. Mivel Mirjam a vasalással van elfoglalva, a tyúkocskára marad a gép javítása. Később anya vacsorát készítene, de a robotgép mintha megbolondult volna. Kiderül, hogy a tyúkocska belebújt a gépbe…

 

Mirjam és a törött kép (Miriami katkine pilt, 2009)

Mirjam kisöccse kergetőzés közben eltöri a szülők esküvői képét. Mirjam magára vállalja a rosszaságot, ezért sarokba állítják. A kisfiúnak emiatt lelkiismeret-furdalása van, és bevallja, hogy ő volt a hibás, ekkor azonban kiderül, hogy mindennek a rosszcsont tyúkocska az oka...

 

Mirjam sárkánya (Miriami tuulelohe, 2013)

Tyúkocska nagyon szeret a sárkányokkal játszadozni. Mikor Mirjamnak nincs rá több ideje, tyúkocska meggyőzi öcsit, hogy folytassák a játékot. De a sárkány túl nagy a kistestvérnek és felrepíti a fa tetejére. Mirjamnak és tyúkocskának gyorsan kell cselekednie, hogy lehozzák öcsit a földre.

 

Mirjam a tóparton (Miriam järve ääres, 2017)

Az egész család a tópartra indul sátrazni, sütögetni, úszni, napozni és mindenfélével elütni az időt. Az eseménydús nap után mindenki elalszik, csak tyúkocska nem tudja lehunyni a szemét. Miközben sétálgat, félelmetes hangokra és sötétben izzó szemekre lesz figyelmes. Gyorsan fogja a fényképezőgépet, és lekapja a körülötte ólálkodó lényt. Reggel mindenki megtudja kitől ijedt meg úgy tyúkocska.

 

Mirjam kóbor kutyája (Miriami kodutu koer, 2015)

Mirjam és családja hóembert épít. Messziről egy kóbor kutya lesi őket, akinek meglehetősen tetszik a hóember. A kutya nem tántorít, noha nagyon hideg van. A gyerekek beviszik őt a lakásba és papírdobozokból egy kis fekvőhelyet is készítenek neki. Csak tyúkocska nem osztozik a felhőtlen örömben.

Facebook esemény

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.