Határtalan Design online: észt bútor és ékszer

Határtalan Design online: észt bútor és ékszer

Határtalan Design / Design Without Borders cseh, dán, észt, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek független kiállítássorozata és kortárs táncosok, valamint kortárs zenészek rendezvénysorozata.

A válogatás nem csupán az alkotókat, de a társadalmi felelősségvállalás, a civil közösségek, az alkotók társadalmi szerepét és a hálózatépítés jelentőségét is kiemeli.

A kiállításon a szűkebben értelmezett dizájntárgyak – egyedi, kisszériás és sorozatban gyártott bútorok, lakáskiegészítők, szőnyegek és lakástextilek – mellett prototípusok, kortárs ékszerek, a műfaji határokat szabadon értelmező projektek és az ezekről készült filmek, a fenntartható fejlődést szolgáló, környezettudatos és a civil közösségek társadalomformáló szerepét hangsúlyozó felvetések, valamint a gasztronómia kulturális és kreatív összefüggéseit bemutató művek egyaránt szerepelnek.

A 15 éve megrendezésre kerülő esemény két észt alkotót lát vendégül:

Mihkel Masso bútorai és Tanel Veenre ékszerei szerepelnek a kiállításon.

 

A gazdag anyag most bárki számára elérhető, a szó szoros értelmében határok nélkül, hiszem a szervezők egy innovatív összművészeti vlogot hoztak létre DWB VLOG néven, amely DWB kiállítás 14 országból származó 154 résztvevőjének munkáit mutatja be 30-35 sec hosszú rövidfilmeken keresztül. 

VLOG premier és online meeting május 7-én 10:30 – 14:00 - ZOOM LINK

Bővebb információ a kiállítás honlapjánFacebook oldalán és a VLOG premier Facebook eseményében érhető el.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.