Finn-észt oktatási trendek (online szeminárium)

Finn-észt oktatási trendek (online szeminárium)

A finn-észt oktatási trendekről szóló online szeminárium a FinnAgora és az Észt Intézet együttműködésével kerül megrendezésre. Az előadás keretein belül bemutatunk két új, feltörekvő általános iskolai tanítási módszert, melyek Finnországban és Észtországban is egyre népszerűbbek. 

Lehetséges, hogy az oktatás jövője az élmény-alapú oktatásban valamint a programozás és robotika tanításában rejlik. De mit is jelentenek ezek pontosan? Hogyan tudja egy tanár az osztályteremben alkalmazni ezeket a módszereket? Hogyan tudjuk megragadni a diákok figyelmét új módszerekkel? A webinaron többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Vendégeink:

Ilona Taimela finn tanár és a Phenomenon-Based Learning (élmény-alapú oktatás) szakértője. A Helsinki Egyetemen doktorált, és azóta is az oktatás területén dolgozik. Szerző, mentor, előadó és vezető, valamint nagy tudással rendelkezik olyan témákban is, mint a fenntarthatóság és az interkulturális tudatosság. Az Európa Tanácsnál foglalkozott interkulturális kapcsolatokkal és az évente megrendezett Helsinki Oktatási Hét szervezésében is részt vesz. Három kontinens hat országában élt. Előadóként nagy népszerűségnek örvend Finnországban és nemzetközileg is.

Kristi Salum a ProgeTiger programmenedzsere az Education Youth Authority-nál. A szeminárium résztvevőinek átfogóan mutatja be az észtországi robotika- illetve informatika-tanítást. Előadásában hangsúlyt helyez arra, hogyan lehet óvodás kortól a gimnáziumi korosztályig érdeklődés-alapú tanítással felkelteni a diákok figyelmét, valamint kitér rá, hogyan lehet felkészíteni őket a munkaerő-piac számára.

A webinar angol nyelvű.

Az esemény

  • időpontja: 2020. október 28. 10:00-11:15
  • online zajlik.
  • A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken érhető el: https://forms.gle/M7Pjrf2wEi97taFMA
  • A regisztráció határideje: október 27. éjfél

Facebook esemény itt.

A webinar létrehozásában partnerünk az Education Nation, az észt oktatás globális marketing és export márkája. További információ: educationnation.ee

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.