Európai nyelvi koktélbár

Európai nyelvi koktélbár

Az európai nyelvi és kulturális sokszínűség ünnepén, az Európai Nyelvi Koktélbárban a hazai kulturális intézetek játékos nyelvi feladatokkal, anyanyelvi beszélőkkel, próbanyelvórákkal és tombolával várják az érdeklődőket. A 21 nyelv között természetesen az észt is helyet kap.

Az észt nyelv - a beszélők számát tekintve - a finn és a magyar után a harmadik legnagyobb finnugor nyelv. A világon kicsit több, mint egymillióan beszélnek észtül - úgyhogy bátran kijelenthetjük: az észt nyelvtudás igazi szuperképesség! Az észt magánhangzókban gazdag nyelv, így szép, dallamos hangzású. Latin abc-t használ, kiejtése és bizonyos nyelvtani szerkezetei sokban hasonlóak a magyarhoz, így a szavak és a grammatika viszonylag könnyen tanulhatóak a magyar anyanyelvi beszélő számára. Tapasztald meg magad is nyelvi játékaink segítségével!

  • A program időpontja: szeptember 24. (péntek), 14.00-18:00
  • Helyszíne: Olasz Kultúrintézet (Istituto Italiano di Cultura, 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)  
  • A belépés díjtalan, előzetes regisztráció nem szükséges.

Facebook esemény: Európai Nyelvi Koktélbár Budapesten

Figyelem!

  1. Minden 18. életévét betöltött látogató védettségi igazolvány felmutatásával léphet be a rendezvényre 
  2. Minden 18. életévét még be nem töltött személy védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel vehet részt az eseményen

* * * * *

Kapcsolódó programjaink:

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.