Észt nyelvi hét  - játsszunk!

Észt nyelvi hét - játsszunk!

Október 4-10. között keelEST, azaz Észt nyelvi hét! Az immár harmadszorra megrendezésre kerülő eseménysorozat témája idén a játék, célja pedig, hogy 3 millió ember ismerkedjen meg az észt nyelvvel világszerte.

Az Észt Intézet magyar alapon tartott mini nyelvórákkal és rejtvénnyel ünnepel, melynek megfejtői nyereménysorsoláson vesznek részt.

A mini nyelvleckék semmilyen észt nyelvi előképzettséget nem igényelnek, és elsősorban azoknak szólnak, akik még csak most szeretnének megismerkedni az észt nyelvvel. Az órákat Zoomon, magyarul tudó nyelvtanár tartja. Ingyenes program.

  • Október 4. hétfő 18:30-18.50   ÉsztÉsz - Tanulj észtül online a fotelból! (tájékoztató) Regisztrálok!
  • Október 5. kedd 18:30-18.50   Beletörik-e a nyelved? Regisztrálok!
  • Október 6. szerda 18:30-18.50   Itt az ősz! Regisztrálok!
  • Október 7. csütörtök 18:30-18.50   Az állatkertben Regisztrálok!
  • Október 8. péntek 18:30-18.50   Hol vagyunk? Regisztrálok!

Az Észt nyelvi héten az Észt Intézet weboldalán és Facebook oldalán egy rejtvényt teszünk közzé, amelynek helyes megfejtői észtes ajándékot nyerhetnek. A játék időtartama október 4-10. Sorsolás: október 11-én. A nyerteseket emailben értesítjük. 

(A játék pdf-ben és word-ben.)

További magyarországi programok az Észt nyelvi héten:

Október 4-8. között minden nap 12:00-12:30 mini észt nyelvórák és 12:30-14:00 észt nyelvi játékok az ELTE Finnugor Tanszéken (1088 Budapest, Múzeum krt 4. I épület 025 terem)

Akinek már gyerekjáték észtül beszélni és szívesen továbbadná a tudását, regisztrálhat programtartóként is itt: keelest.estinst.ee/en/opetan-eesti-keelt/

Az Észt nyelvi hét ünnepélyes megnyitója október 4-én lesz Észtországban. Az eseményt online is lehet követni. 

A különféle helyszíneken tartott, illetve online elérhető - folyamatosan bővülő - programokra a keelest.estinst.ee/en/ oldalon található térképen lehet rákeresni. 

A nemzetközi esemény Facebook oldala itt érhető el. 

* * * * *

Kapcsolódó programjaink:

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.