ÉSZT HÉT: Könyvbemutatók

ÉSZT HÉT: Könyvbemutatók

!!! A PROGRAMOT ELHALASZTJUK !!!

Addig is türelmeteket kÉrjük, az Észt Intézet honlapján, Facebook-oldalán és hírlevelében adunk tájékoztatást az új dátumokról. 

* * * *

 

Urmas Vadi - Breviárium 

Vidd haza az észt novellákat tartalmazó legújabb Brevit! A program látogatói egy-egy példányt ajándékba kapnak az Észt Intézet és a Pluralica 2019-es kiadványából. 

„Az olvasás időpocsékolás!” - írta egy könyvajánlójában Urmas Vadi (1977), aki a rövidpróza mellett regényt, filmforgatókönyvet, librettót, színházi és könyvkritikákat is ír, valamint színházban rendez. Hazájában több irodalmi elismerésben is részesült, 22 évesen – legfiatalabb szerzőként – elnyerte az Észt Drámairodalmi Ügynökség pályázatának első díját. Műveiben a fantáziavilág és a mindennapok keveredéséből abszurd humor születik. 

A könyvbemutató beszélgetés vendége Urmas Vadi.

 

Sztálin Tallinnban 

Az észt novellaírás színesebb, gazdagabb, mint ami a magyar irodalmi köztudatban él róla. Itt az alkalom, hogy belehallgassunk eszmecseréikbe és monológjaikba, és közelebb kerüljünk egy kis északi nép sorsfordulóihoz és gondolatvilágához. A kötetben a kortárs észt elbeszélők idősebb generációjának - Mats Traat, Maimu Berg, Jaak Jõerüüt, Mari Saat, Eeva Park és Ilmar Taska - műveit olvashatjuk. 

Válogatta és fordította: Jávorszky Béla 

Magyar Napló, 2019

A könyvbemutató beszélgetés vendége Jávorszky Béla.

 

Időpont: 2020. március 17. 18:00-20:00

Helyszín: Három Holló / Drei Raben - 1052 Budapest, Piarista köz 1.

 

További Észt Hét események: honlapunkon és Facebookon.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.