Észt Hét 2022: Karolin Kruuse: Nő  - kiállítás

Észt Hét 2022: Karolin Kruuse: Nő - kiállítás

Nő / Naine / Woman

Karolin Kruuse Nő című,  2017-18-ban készült dokumentarista fotósorozata Észtországban élő finnugor nőket mutat be hagyományos viseleteikben. Ezek az észt, erza, inkeri, lív, mari, moksa, szetu és udmurt nők büszkék a viselkedésükre, a hagyományaikra és továbbörökítik azokat a következő generációknak. A művész minden fotóalanynak feltette a kérdést: Mit jelent nőnek lenni? - a kiállítóteremben különféle válaszokat hallunk, amelyeket a “piros könyvben” is elolvashatunk. A különféle finnugor nyelvek hasonló nyelvtani szerkezetekkel bírnak, így a népek  gondolkodásmódja és kultúrái is mutatnak egyező vonásokat. Ilyen például a természeti környezethez és a hagyományokhoz való viszonyulás. Ennél fogva a mai, gyorsan változó világban a finnugor nők egy különleges, ritka csoportot alkotnak.

Karolin Kruuse (1988) fotózást, nemzetközi kapcsolatokat és alternatív gyógyítást tanult. Kenyában önkénteskedett, Észtországban és Palesztinában menekültekkel dolgozott.

Megnyitó: március 29. 19:00. A megnyitóhoz Karolin Kruuse online csatlakozik.

Megtekinthető: április 15-ig. Az aktuális nyitvatartásról kérjük tájékozódjanak a tervezett látogatás napján a Fortebolt-Dokubrom Facebook oldalon! 

Helyszín: Fortebolt-Dokubrom - RANDOM Galéria (1114 Budapest, Bartók Béla út 33.)

Facebook esemény itt.

További Észt Hét programok ezen a linken.

 A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2022 hivatalos programjának része.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.