Észt fotó Debrecenben

Észt fotó Debrecenben

Az Európai Unió Egy másik Európa című köztéri művészeti projektjében 28 EU-tagország művészeinek fotói láthatóak. Észtországot Birgit Püve képviseli. 

Another Europe /Egy másik Európa kiállítás:

  • Megnyitó: 2021. június 11. 16:00 
  • Debrecen, Kossuth tér
  • Szabadtéri rendezvény, megtekinthető: július 12-ig 

A szabadtéri tárlaton minden uniós tagállamból és az Egyesült Királyságból egy-egy kép kerül bemutatásra, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra tervezett padokon helyeztek el a debreceni Kossuth téren. A művészek fényképészeti megoldások széles tárházát vonultatják fel, elismert és feltörekvő tehetségek művei egyaránt láthatóak leszek. A fényképészek mindannyiunk számára ismerős, kulturális örökségünk részét képező témáknak és hatásoknak adnak hangot az egészen kézzelfogható alkotásoktól kezdve, mint a műemlékek, épületek, történelmi emlékhelyek, a tűnékenyebb társadalmi aspektusokig, mint a gyermekkor, a mesék, a színház, a táj, a konfliktusok, a munka, az ünnep, a család, az emlékek, az irodalom és a hagyományok.

A Hamish Park brit művész által kurátorként jegyzett kiálltáson az alábbi fényképészek alkotásai tekinthetőek meg:
Jean Back (Luxemburg), Gerry Balfe Smith (Írország), Jelena Blagovi (Horvátország), Paulo Catrica (Portugália) Emil Danailov (Bulgária), Joanna Demarco (Málta), Alvaro Deprit (Spanyolország), Dezső Tamás (Magyarország), Jeanette Hagglund (Svédország), Nina Korhonen (Finnország), Astrid Kruse Jensen (Dánia), Petra Lajdova (Szlovákia), Marketa Luskacova (Csehország), Marlot & Chopard (Franciaország), Adam Panczuk (Lengyelország), Klaus Pichler (Ausztria) Romualdas Požerskis (Litvánia), Birgit Püve (Észtország), Simon Roberts (Egyesült Királyság), Oana Stoian (Románia), George Tatakis (Görögország), Andrej Tarfila (Szlovénia), Andreas Trogisch (Németország), Thodoris Tzalavras (Ciprus), Iveta Vaivode (Lettország), Els van den Meersch (Belgium), Massimo Vitali (Olaszország), Henk Wildschut (Hollandia)

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.