Észt felolvasás az Irodalom Éjszakáján

Észt felolvasás az Irodalom Éjszakáján

Egy apa halála | Urmas Vadi

Fordította: Patat Bence
Észt Intézet – Pluralica, 2020 (Urmas Vadi breviárium)

„Az olvasás időpocsékolás!” - írta egy könyvajánlójában Urmas Vadi (1977), aki a rövidpróza mellett regényt, filmforgatókönyvet, librettót, színházi és könyvkritikákat is ír, valamint színházban rendez. Hazájában több irodalmi elismerésben is részesült, 22 évesen – legfiatalabb szerzőként – elnyerte az Észt Drámairodalmi Ügynökség pályázatának első díját. Műveiben a fantáziavilág és a mindennapok keveredéséből abszurd humor születik. 

Az Irodalom Éjszakája észt helyszínének látogatói hagyományosan ajándékba hazavihetik a könyvet, amelyben a felolvasott novella található. Debrecenben idén sem lesz másként: az érdeklődők a felolvasáson hozzájuthatnak az észt breviárium-sorozat legújabb kötetéhez (a készlet erejéig). Az online budapesti eseményen az ajándék azoknak jár, akik a videó premierje alatt kommentárban tudatják velünk, hogy szeretnék megkapni.

Emellett Irodalom Éjszakája könyvcsomagot is nyerhetnek azok, akik helyesen válaszolják meg az alábbi kérdéseket.A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt az idei Irodalom Éjszakája új formában kerül a közönség elé. A különleges irodalmi happeningen 23 ország 23 kortárs szerzőjének műveiből olvasnak fel az Örkény István Színház és a debreceni Csokonai Színház színművészei. Az idei téma: TITKOK

 

Helyszín és időpont:

  • Online (Budapest): a felolvasások az Örkény Színház 23 ismerős vagy titkos szegletében hangzanak el június 24-én, 25-én és 26-án. Az észt mű június 24-én, a 19:00-22.30 közötti blokkban hallható Facebookon és az Irodalom Éjszakája honlapján.
  • Debrecenben közönség előtt, a belváros 8 szabadtéri helyszínén lesznek a felolvasások június 26-28. között. Urmas Vadi novellájából június 27-én 20.00-22.00 között az Ady parkban (Liszt Ferenc tér) Nagy Kíra olvas fel.

További információk:

irodalomejszakaja.hu

A budapesti esemény Facebook oldala

A debreceni esemény Facebook oldala

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.