Mudlum breviárium

Mudlum breviárium

Az Irodalom Éjszakájáról ismert Mudlum elbeszélései az Észt Intézet nyolcadik breviáriumában, Anne Pikkov illusztrációival.

Észt Köztársaság - 100 év innováció

Észt Köztársaság - 100 év innováció

2018 novemberében zajlott az Észt Köztársaság - 100 év innováció című konferencia a Károli Gáspár Református Egyetemen. Az elhangzott előadások közül három olvasható a The Republic of Estonia - 100 Years of Innovation című konferenciakötetben.

12 észt költő: a versantológia

12 észt költő: a versantológia

Az Észt Intézet magyar irodalmi folyóiratokkal közösen észt költészeti sorozatot indított. A sorozat elé Lauri Eesmaa fordító, szerkesztő írt bevezetőt, amelyben összefoglalta a kortárs észt irodalom legfontosabb jellemzőit és röviden felvázolta a 12 költő irodalmi kontextusát. Műút folyóirat online Dűlő mellékletében megjelent a teljes antológia.

Mart Kivastik breviárium

Mart Kivastik breviárium

“Az ujjak az utolsó másodpercekig a hajában voltak, majd szerte-foszlottak az álommal együtt. Ébresztő. Kinyitotta a szemét, aztán rögtön visszacsukta. Lehet, hogy elsőre nem sikerült felébrednie? A szeme előtt egy szőrös mellkas volt. Óvatosan kicsit feljebb pillantott, egy áll, majd egy arc. Egy férfi?”

további cikkek