Az észt örökség

Az észt örökség

Észtország kulturális öröksége első ránézésre talán egyszerűbbnek és nyersebbnek tűnhet, mint azon vidékeké, amelyek kialakulása során hatással voltak rá. Ez a sajátos északi nyersesség időről-időre új értéket teremtett. A füzet már magyar nyelven is elérhető.

Az észt természet

Az észt természet

Megjelent a tallinni Észt Intézet új angol nyelvű kiadványa, az Estonian Nature. A kiadvány szövegének szerzője Kristjan Piirimäe, a lapokon a gyöyörű fotók mellett Lennart Meri volt köztársasági elnök, az író-klasszikus A. H. Tammsaare és a népszerű kortárs, Andrus Kivirähk szavai is visszaköszönnek.

AZ ÉSZT ZENE VILÁGA

AZ ÉSZT ZENE VILÁGA

Összefoglalni egy füzetben az észt zene egészét (klasszikustól az avantgárdon, népzenén, jazzen át a popzenével bezárólag) igen bátor próbálkozás. Mi történik az észt zene világában, mitől is különleges? Zenei melléklettel!

A dozen questions about Estonia

A dozen questions about Estonia

Válaszok 12 olyan kérdésre, amelyeket a külföldiek leginkább tudni akarnak Észtországról. Legalábbis szerintünk...

A füzet angol nyelven érhető el.

Celebration - Észt Dalos- és Táncosünnepek

Celebration - Észt Dalos- és Táncosünnepek

Kórusok százai és nézők tízezrei gyűlnek össze öt évente az észt Dalos- és Táncosünnepre. Minden fesztivál rengeteg felkészüléssel, próbákkal és a hagyományok felélesztésével jár, melyek mind hozzájárulnak az ünnep sikeréhez. Az olvasó mindent megtalál az észt Dalos- és Táncosünnepekről az új kiadványban. Zenei melléklettel!

további cikkek