ÉSZT ZENEI HÉT * november 23. – december 3. * Arvo Pärt * Veljo Tormis * Mari Kalkun * Peedu Kass Momentum * Kristjan Randalu * Kadri Voorand * Liisi Koikson * LETÖLTHETŐ PROGRAMFÜZET

Munkatársat keresünk

Munkatársat keresünk

Aktív kultúrafogyasztó vagy? Változatos munkát szeretnél, és nem ijedsz meg a kihívásoktól? Mind magyarul, mind angolul kiválóan beszélsz, és érdekel az észt kultúra? Szívesen részese lennél az egyik legkisebb kulturális intézet mozgalmas mindennapjainak? Lehet, hogy te vagy a mi emberünk! Jelentkezés december 31-ig.

Észt Köztársaság – 100 év innováció

Észt Köztársaság – 100 év innováció

Az Észt Köztársaság 100 éves jubileuma kapcsán konferenciát szervez a Károlyi Gáspár Református Egyetem bölcsészettudományi kara. A konferencia témája lesz többek közt Észtország kisebbségi politikája és jogrendszere, az észt–magyar kulturális kapcsolatok 100 éve, valamint az észt nyelv rendszere.

Észt nyelvoktatás 80 – megemlékezés az ELTE-n

Észt nyelvoktatás 80 – megemlékezés az ELTE-n

2018. november 27-én ünnepi megemlékezés lesz az ELTE észt nyelvoktatásának 80. évfordulója alkalmából. Az ELTE BTK Finnugor Tanszéke és a Magyar–Észt Társaság együttműködésében rendezett ünnepi eseményre és a délutáni műhelyprogramokra minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak. 

Észt animációk a primanimán

Észt animációk a primanimán

Október 24. és 27. között hetedszer rendezik meg a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált, amelyen a főszereplők a pályájuk elején álló fiatal animációsfilm-alkotók. A fesztivál versenyprogramjában több észt gyártású film is helyet kapott.

további hírek