Elhunyt Bereczki Mai

Elhunyt Bereczki Mai

Bereczki Mai (1929–2018) sokunk tanára és mentora, az észt kultúra egyik legfontosabb közvetítője volt. Nyelvész, orosz és észt tanár. Ahhoz a nemzedékhez tartozott, akik sokat tettek a háború utáni észt kultúráért hazai és nemzetközi szinten egyaránt. 2018. jűlius 31-én hunyt el. Nyugodjék békében!

Így mennek nálunk a dolgok

Így mennek nálunk a dolgok

Megjelent Anti Saar mesekönyve Patat Bence fordításában. A könyvben a kis Villu szemével láthatjuk a család hétköznapjait: megtudhatjuk, hogyan olvasnak, írnak és rajzolnak, hogyan főznek és esznek, hogyan mesélnek vagy kerülnek veszélybe. A sokak szerint Janikovszky Éva világát idéző történeteket Alvar Jaakson vidám illusztrációi is nagyban gazdagítják.

Nyári szünet

Nyári szünet

Az Észt Intézet június 25. és július 15. között zárva tart. Mindenkinek élményekben gazdag nyarat és jó pihenést kívánunk. Találkozunk az őszi észt programokon!

Észt történelem a Múzeumok éjszakáján

Észt történelem a Múzeumok éjszakáján

Kézműves foglalkozásokkal, pecsétgyűjtő játékokkal, különeleges tárlatvezetésekkel, fáklyás városnézéssel várják a múzeum látogóit Zircen, a Reguly Antal Múzeumban. Idén az Észtország története képekben c. kiállítás is megtekinthető. 

Megújult az ELM online

Megújult az ELM online

Új arculatot kapott az észt irodalom egyik legfontosabb angol nyelvű fóruma. Az 1995 óta félévenként megjelenő folyóirat átfogó képet nyújt a klasszikus és a kortárs észt prózáról és költészetről szépirodalmi közlések, interjúk és kritikák segítségével.

további hírek