Puuluup a Szigeten

Puuluup a Szigeten

Hagyományos talharpával átjárt neozombi-post-folk dallamok a Sziget Fesztiválon a Global Village színpadon, augusztus 13-án 18:30-tól.

Az észt népzene skandináv eredetű hangszere, a hiiu kannel (talharpa) hangzását elektronikával feldobó Puuluup felettébb szórakoztató, de nehezen kategorizálható zenét játszik: a folk és a modern stílusok határvidékein barangolnak, a világzenével, a poppal és az undergrounddal flörtölve. A talharpa húrjainak rezgését különféle elektronikus eszközökön vezetik át, emellett alternatív játéktechnikákat és hangképzési lehetőségeket is alkalmaznak. A hiiu kannel nyájas sóhajait elektronikusan felerősített visszhang, kopogás és nyikorgó-csikorgó hangok kísérik, a különleges nyelveken megszólaló énekről nem is beszélve. A zene hol táncra perdítően tüzes ritmusú, hol filmszerűen borongós; belopózik a Vormsi szigetén hajdan élt talharpa-játékosok kamrájába, majd ki tudja, milyen messzi földekre sodródik a széllel…  A duó a vormsi éjszakákból, a novemberi villamosokból, szerelmes drogosokból, odesszai bűnözőkből és Antonio Vivaldiból merít ihletet. 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.