Primanima Elsőfilmes Animációs Fesztivál

Primanima Elsőfilmes Animációs Fesztivál

Idén október 30. és november 2. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált, amelynek főszereplői a pályájuk elején álló fiatal animációsfilm-alkotók. A fesztivál versenyprogramjában idén a ragyogó észt gyártású filmek is helyet kaptak. Az észtek az egyik leginkább kísérletező attitűdöt kedvelő filmkészítők. Ők azok, akik majdnem minden évben fesztiváldíjakig viszik animációaikat. Stílusukra jellemző a rajzok szálkás stílusa, illetve a vizuális ötletek sziporkázása. A legutóbbi rövidfilmjeikben megjelenik a megszokott kulturális térből való kitörés törekvése.

TÁPLÁLÉKLÁNC (Liis KOKK, Mari KIVI, 2018)

A visszataszítón mocskos gyártósor végén ínycsiklandó termékek potyognak le a futószalagról. Film az élelmiszergyártásról és -fogyasztásról. A gyártási folyamat nem éppen olyan tiszta, mint amit elvárnánk, mégis szemet hunyunk felette, ha a végtermék eléggé kívánatos. A film az élelmiszeriparról szóló gondolatkísérlet, ami a vásárlás okozta eufória érzésének is görbe tükröt tart.

 

EGY SZELLEMES ÉLET (Anne Mirjam KRAAV, 2017)

Egy megszokott hétköznapi reggel különössé válik amikor valaki bekopog az ajtón. Ha valami elsőre nem sikerül, próbálkozz újra!

 

300 G/M2 (Kamila KUČÍKOVÁ, 2018)

Egy fehér papír monodrámája.

 

FRANK  (Huei Jen HUNG, 2018)

Frank, az emberi méretű bábu megpróbálja élvezni az életet egy kávézóban, amíg az emberek el nem zavarják.

 

EGYSZER AZ UNALOMSZIGETEN (Teele STRAUSS, 2017)

A film egy végéhez érő házastársi kapcsolatról szól. A pár az unalommal küzd.

 

JÓL HANGZIK (Sander JOON, 2018)

Egy hangmérnök megpróbálja rögzíteni a gombák hangját.

 

ÉDES VEREJTÉK (Jung Hyun KIM, 2018)

Egy kisgyerek tudomást szerez a szülei szexuális életéről. Bármennyire is kíváncsi, megrendíti a dolog. Ám végül mégis kezébe veszi az irányítást.

 

BOHÓCKODÁS (Aili ALLAS, 2017)

Mindenki a bohócot várja. De mi tart ilyen sokáig?

 

MUTEUM (Äggie Pak Yee LEE, 2017)

A múzeumban illik mindent – ízig-vérig, tetőtől-talpig – komolyan venni.

 

BRILJANTSUSE DEMONSTRATSIOON NELJAS VAATUSES (Morten Tšinakov, Lucija Mrzljak)

Az emberek egy különleges valakire várnak, aki meg is születik: egy felnőtt férfi öltönyben. Mindenki őt és a teátrális, ugyanakkor teljesen értelmetlen előadásait ünnepli.

 

További információ:

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.