Megjelent Paul-Eerik Rummo új könyve

Megjelent Paul-Eerik Rummo új könyve

Megjelent magyarul Paul-Eerik Rummo, az észt költészet veteránjának legújabb verseskötete, a Nézz a tükörbe.

Az 1942-ben Tallinnban született Paul-Eerik Rummo a mai észt költészet nagy öregjeinek egyike. Kemény, férfias lírája, változatos formaművészete kezdettől fogva példaképül szolgált nemcsak kortársai, de a fiatalabb nemzedékek számára is. Írt rímes és szabadverset, jelentetett meg gyermekverseket, majd Weöres Sándor-fordításait követően megpróbálkozott az ún. halandzsa-költészet műfajával is. Rummót Magyarországon viszonylag kevesen ismerik, eddig csak folyóiratokban és antológiákban jelentek meg szórványosan versei. Nézz a tükörbe című, több mint 50 verset tartalmazó legújabb kötete először ad keresztmetszetet ennek a különös északi költőnek természeti képekben gazdag, filozófiai elmélkedésre hajló lírájáról.

A Nézz a tükörbe verseit válogatta és fordította, valamint az utószót írta Jávorszky Béla. A kiadvány a Magyar Napló kiadónál jelent meg 2019-ben. A kötet megvásárolható a kiadó oldalán.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.