LAURI VASAR A BUDAPESTI WAGNER-NAPOKON

LAURI VASAR A BUDAPESTI WAGNER-NAPOKON

Az Európa-szerte elismert, kiváló észt bariton június 8-án és 21-én lép fel a Művészetek Palotájában: Amfortas szerepét énekli a Parsifal-előadásokon.

Lauri Vasar, az észt muzsikuscsaládból származó baritonista a Tallinni Kamarazenekar brácsásaként kezdte zenész karrierjét. Közben énekelni is tanult, a tallinni zeneakadémia befejezése után a Mozarteum növendéke lett Salzburgban, ahonnan a Bernhard-Paumgartner-díjjal elismerve távozott a Linzi Tartományi Színházba. A Salzburgi Ünnepi Játékokon 2003-ban, a bécsi Staatsoperban 2006-ban debütált. Az észt szólista már visszatérő vendégnek számít a Wagner-napokon: 2012-ben és 2015-ben Wolfram von Eschenbach szerepét énekelte a Tannhäuser-előadásokon, 2013-ban mint majd idén is, a Parsifal című operában Amfortasként hallhatta őt a közönség.

A Budapesti Wagner-napok története 2006-ban kezdődött, mára a rendezvénysorozat kitüntetett rangú Wagner-kultuszhellyé avatta a kiváló akusztikájú, különleges színpadi dimenzióval rendelkező Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet. Az előadások Wagner eredeti elképzelései szerint valódi összművészeti élményt nyújtanak, amelynek középpontjában a mester erőteljes zenéje áll. A világhírű eseménysorozat művészeti vezetője és karmestere a Kossuth-díjas Fischer Ádám.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.