Könyvbemutató a követségen

Könyvbemutató a követségen

Az Észt Köztársaság Nagykövetsége és a Magyar Napló Kiadó 2019. szeptember 23-án, hétfőn, 18.00 órakor tartja Ilmar Taska Pobjeda, 1946 című regényének bemutatóját.

Ilmar Taska filmrendező-írót a hazai közönség elsősorban a Buszsofőr című filmen keresztül ismerheti, amely egy kis ízelítőt ad a Pobjedából is. 

Az eredeti nyelven Pobeda, 1946 című regény 2016-ban jelent meg Észtországban, azóta tizenkét nyelvre fordították le. A második világháború után játszódó történetben egy család szerepel, melynek tagjai között megtalálható a jelenleg bujkálásra kényszerülő, egykor Észtország függetlenségéért harcoló férfi, a BBC brit tudósítójával kapcsolatban álló észt operaénekesnő és egy hat éves kisfiú, aki egy titokzatos autó titokzatos sofőrjével ismerkedik meg. 

Az íróval Jávorszky Béla, a könyv fordítója beszélget.

A könyv a Magyar Napló Kiadó gondozásában jelent meg, a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható és dedikáltatható a szerzővel.

A program helyszíne az Észt Köztársaság Nagykövetsége (1025 Budapest, Áldás u. 3.)

Fontos, hogy részvételi szándékát szeptember 18-ig jelezze az embassy.budapest(at)mfa.ee email címen. A könyvbemutatón csak előzetesen regisztrált vendégek vehetnek részt.

 

 

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.