A R.A.A.A.M. Színház előadása a MITEM-en

A R.A.A.A.M. Színház előadása a MITEM-en

A Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló MITEM fesztiválon látható lesz August Kitzberg Vérfarkas című darabja Szergej Potapov rendezésében, az észt R.A.A.A.M. Színház előadásában.

A nagyszínpados előadásra most 25%-os kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni. A kedvezmény igénybevételéhez a jegyvásárlónak elegendő arra hivatkoznia, hogy a lehetőségről az Észt Intézet révén értesült. A jegyek fogyása miatt, a szervezők azt javasolják, hogy az érdeklődők minél hamarabb jelentkezzenek a szakmaijegy@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen, a Nemzeti Színház jegyirodájában (Budapest, VI. Andrássy út 28.) vagy a színház pénztáránál.

Az előadásról:
A templomtéren kivégeznek egy fiatal lányt. Szergej Potapov, a „jakut Tarantinó” így indítja a Vérfarkas című darabot. A gyülekezet minden tagját összecsődítették az eseményre, hogy tanúi legyenek a boszorkány halálának. A Tammaru család férfitagjai komor, vészterhes hangulatban tértek haza. Itt találnak rá, az ajtó mögött egy toprongyos kislányra. Ő a boszorkány lánya… Ekkor halljuk először a „vérfarkas” szót is. A család befogadja a különös kis idegent és az élet hosszú évekig megy tovább. Mígnem felüti a fejét a szerelem. A család egyik fiúgyermeke, Margus, beleszeret az Tiinába, az idegen lányba.
August Kitzberg klasszikus darabja a „mi” és „ők”, az egyén és a tömeg, a hétköznapi és a rendkívüli viszonyáról szól. Ez a téma ma különösen időszerű. És nem csak a történet a lényeg, hanem az is, ahogy látjuk és érezzük. A hangulat, a ritmusok, a mozgás és azok az elhallgatott szavak, amelyek életre keltik a legendát.
A „Vérfarkas” elnyerte a kritikusok különdíját a Szentpétervári „Baltic House” színházi fesztiválon és a SLAVIJA 2017 – a belgárdi Slavia Színház fesztiválja – nagydíját.

További részletek a Nemzeti Színház oldalán.

Észt nyelven magyar és angol szinkrontolmácsolással.

 

 

 

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.