Finn-észt oktatási trendek (online szeminárium) VIDEÓ

Finn-észt oktatási trendek (online szeminárium) VIDEÓ

A legújabb finn és észt oktatásban használt módszerekről, tapasztalatokról 2020. október 28-án egy online szeminárium keretében beszélgetett Ilona Taimela és Kristi Salum.

Ilona Taimela finn tanár és a Phenomenon-Based Learning (élmény-alapú oktatás) szakértője. A Helsinki Egyetemen doktorált, és azóta is az oktatás területén dolgozik. Szerző, mentor, előadó és vezető, valamint nagy tudással rendelkezik olyan témákban is, mint a fenntarthatóság és az interkulturális tudatosság. Az Európa Tanácsnál foglalkozott interkulturális kapcsolatokkal és az évente megrendezett Helsinki Oktatási Hét szervezésében is részt vesz. Három kontinens hat országában élt. Előadóként nagy népszerűségnek örvend Finnországban és nemzetközileg is.

Kristi Salum a ProgeTiger programmenedzsere az Education Youth Authority-nál. A szeminárium résztvevőinek átfogóan mutatja be az észtországi robotika- illetve informatika-tanítást. Előadásában hangsúlyt helyez arra, hogyan lehet óvodás kortól a gimnáziumi korosztályig érdeklődés-alapú tanítással felkelteni a diákok figyelmét, valamint kitér rá, hogyan lehet felkészíteni őket a munkaerő-piac számára.

FinnAgora és az Észt Intézet együttműködésében készült webinar létrehozásában partnerünk az Education Nation, az észt oktatás globális marketing és export márkája. További információ: educationnation.ee

A videó angol nyelvű, magyar felirattal.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.