Észt textil, ékszer, grafika és webdesign Budapesten

Észt textil, ékszer, grafika és webdesign Budapesten

“Idei díszvendégeink a balti országok: az Észt Köztársaság, a Lett Köztársaság és a Litván Köztársaság – három olyan ország, mely több szempontból is egyedülálló és példaértékű kortárs designeredményekkel rendelkezik. Alkotóik fókuszában a természet tisztelete, valamint a kortárs technológiák friss ötletekkel kombinált, gyors adaptációja áll – példájuk inspirálóan hathat bárkire…” 

Észt programok a Design Héten:

Kortárs észt grafika- és webdesign kiállítás

Október 4-13., H-V 12:00-18:00.

Megnyitó: október 4., 19:00 

Helyszín: APA Galéria 1085 Budapest, Horánszky u. 5. 

Észtország kortárs designjának talán legizgalmasabb vetülete a grafika és webdesign. Az Estonian Design Centre ezért összegyűjtötte az elmúlt évek legkiemelkedőbb alkotásait: a közelmúltban Estonian Design Awardsra jelölt nyomtatványokat, kiadványokat, grafikai arculatokat, csomagolásterveket, illusztrációkat, web- és applikációterveket, valamint social media kampányokat, és átfogó kiállítás keretében mutatja be őket a magyar közönségnek. Az Estonian Design Awards pályázata az Estonian Design Centre szervezésében valósul meg a Estonian Association of Designers, az ADC*Estonia és az Estonian Service Industry Association közreműködésével. 

 

Előadás, prezentációk - a díszvendég balti országok művészei

Időpont: október 5. 17:00

Helyszín: LUMEN - 1085 Budapest, Horánszky u. 5. 

 

A Határtalan Design kiállítás díjazottjai - Kiállítás a 25 éves Eventuell Galériában. Vendégkiállító: Monika Järg észt textiltervező 

Október 5-november 5., H–P 11:00–18:00, Szo 10:30–14:00

Megnyitó: október 5. 19:00 

Helyszín: Eventuell Galéria 1056 Budapest, Nyáry Pál u. 7. 

A létrejöttének huszonöt éves jubileumát ünneplő Eventuell Galéria bemutatja a Határtalan Design / Design without borders, 14. madeinhungary + 7.MeeD (madeinhungary - meed.hu) kiállítás idei díjazottainak munkáit. Kiállítók: Studió Malafor (PL), Blum & Wolf (HU), Kollár Ágnes (HU). Vendégkiállító: Monika Järg észt textiltervező

 

NEWCRAFT: technológia és ékszer - Sofia Hallik észt ékszertervező kiállítása

Október 9-13. H–P: 12:00–20:00, Szo: 12:00–18:00, V 12:00–14:00

Megnyitó: október 11. 19:00 

Helyszín: LEANZER newcraft 1053 Budapest, Veres Pálné u. 31. 

Sofia Hallik ékszertervező jelenleg doktorandusz az Észt Művészeti Akadémián. Doktori értekezésében a digitális technológiák ékszerre gyakorolt hatásait tanulmányozza. Sofia a kézműves hagyományokat a modern technológiákkal ötvözve 2015-ben alkotta meg a „SOMA” ékszermárkát. Munkásságának egy részét mutatja be a kiállítás keretében.

A regisztrálóknak meglepetéssel kedveskednek. Regisztráció: leanzer.workshop@gmail.com

 

Halluci-Náció? Illúzió vagy valóság? - A BCS Koolitus AS szakképző iskola munkái

A SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium programjai észt partnerük, a BCS Koolitus AS szakképző iskola bemutatkozó kiállításával kezdődnek, majd számos workshopra is sor kerül – a vizuális illúziókhoz kapcsolódótól a robottal való rajzolásig. Az eseményeket egy látványos összművészeti performansz zárja. 

Megnyitó: október 10. 9:00

Workshopok: 2019. október 10. – 11.00

Performansz: 2019. október 10. – 18.00

Helyszín: SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium 1119 Budapest, Mérnök u. 39. földszint, aula 

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.