Elérhető applikációk online tanuláshoz, tanításhoz

Elérhető applikációk online tanuláshoz, tanításhoz

Észtország és más északi államok ingyenes hozzáférést kínálnak digitális oktatási eszközeikhez a Covid-19 krízis idején.

A kezdeményezést – amely mára már az észak-európai államok közös ügyévé vált – Észtország indította el azzal, hogy a távoktatásban használt digitális eszközeit elérhetővé tette, így támogatva mindenkit, akinek meg kell birkóznia a megváltozott helyzettel. Az elérhető digitális megoldások listáján már több, mint 40 különféle oktatási eszköz szerepel, amelyek a nemzetközi nyilvánosság számára angol nyelven, ingyenesen hozzáférhetőek. (A lista folyamatosan bővül.)

A lista a https://education-nation.99math.com/ oldalról érhető el.

Néhány példa az elérhető eszközökre:

99math
https://99math.com/coronavirus-remote-learning
Az oldalon valós idejű matematikaversenyeket rendezhetünk, melyekkel szórakoztatóbb az alapok gyakorlása. Egyszerűen használható távoktatásban és osztálytermi tanórákon is.

3D learning
www.3dl.no
Több, mint 1000 elemet - 3D modelleket, videókat és animációkat tartalmaz. A felhasználók saját videókat készíthetnek, kvízeket és feladványokat oldhatnak meg. Ingyenes elérhetősége április 30-ig biztosított, de a helyzet függvényében várható a határidő meghosszabbítása.

Lingvist
lingvist.com
A Lingvist Classroom a diákok nyelvi oktatásában segíti a tanárokat, míg a legújabb fejlesztés, a "Course Wizard" (“Tanfolyam varázsló”) segítségével saját, egyedi tanórák állíthatók össze pillanatok alatt. A Lingvist az UNESCO Információs és Kommunikációs Technológiák az Oktatásban Díj 2019 jelöltje volt. Pedagógusok számára július 31-ig ingyenesen elérhető.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.