Egy csésze Észtország

Egy csésze Észtország

Ebben a félévben az Európai Unió Tanácsának soros elnöki posztját a negyedik legkisebb tagállam tölti be, ezért az októberi menü: Egy csésze Észtország. 

Miközben bemutatjuk, hogy miben nagyok az észtek, elmagyarázzuk, hogy milyen ügyek fontosak nekik az Unióban. A legszebb felhők országában interneten is lehet szavazni a választásokon, céget alapítani nem tart tovább fél óránál, és a „szkájpolást" is nekik köszönhetjük. Mi a véleményük a bevándorlásról és Európa jövőjéről? Közben persze bemutatjuk az észt néplelket, az észt család szerepét a társadalomban és az észt kultúra hagyományait. És nem felejtünk el megkóstolni pár finomságot a finnugor sógoroktól.

Az est díszvendége: Rein Oidekivi, Észtország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

Az est műsorvezetője: Szederkényi Olga, újságíró.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni 2017. október 3-tól lehet az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.