Arvo Pärt művek és dokumentumfilm

Arvo Pärt művek és dokumentumfilm

2023. augusztus 25-27. között rendezik meg az XIX. Arcus Temporum művészeti fesztivált a Pannonhalmi Főapátság területén.

Az esemény minden napján elhangzik majd több Arvo Pärt-mű is. Az egész napos koncertprogram különféle tematikákra épül. A háromnapos zenei-szellemi-spirituális-világi zarándoklat első állomásán a Bazilika legkülönbözőbb tereiből hallhatja Pärt és Joseph Haydn hangjait a közönség. A  Boldogasszony-kápolnában két mű hangzik el az észt szerzőtől, a fesztivál csúcspontjának is tekinthető műsor pedig Pärt Zarándokénekével indul. A Hajnali koncerten elhangzik majd tőle többek között a Hajnalcsillag c. mű, a Zárókoncert program Pärt-magját egy-egy Haydn-mű keretezi. Részletes koncertismertető itt.

Augusztus 26-án 10 órától folyamatosan vetítik Günther Atten dokumentumfilmjét: Arvo Pärt – Robert Wilson: The Lost Paradise.

Fotó: Birgit Puve

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.