Veljo Tormis: A világ teremtése

Veljo Tormis: A világ teremtése

Veljo Tormis a 20-21. század emblematikus zeneszerzői közé tartozik: egész életműve az észt táj és mondavilág köré csoportosul. Művei egyedi hangon szólaltatják meg múlt és jelen közös problémáit, expresszív, ugyanakkor közérthető zenei világa megmagyarázhatatlan mondai térbe repíti a hallgatót és magát az előadót is. Ha van zeneszerző, aki egyből belopja magát azok szívébe, akik hallják zenéjét, Veljo Tormis az.
A kóruséneklést forradalmian megújító és a fiatalok körében is egyre népszerűbbé tevő Csíkszerda kórus  régóta kerülgeti e nagyformátumú zeneszerző életművét, idén pedig a Csíkhétfő számára elérkezett az idő, hogy ízelítőt adjon az “észt Kodály” kórusműveiből.
"A világ teremtése" a zeneszerző látomásszerű teremtészenéiből áll össze egyetlen zenei szertartássá, ahol az énekesek a világ örök körforgását igyekeznek megéreztetni a hallgatókkal.

Vezényel Nagy Ida és Tóth Árpád.
design: Vágó Zsanett

Időpontok:
október 26. péntek 19.00, 20.30
október 27. szombat 18.00, 20.00
október 28. vasárnap 16.00, 18.00

A szombati 6 órás koncertet helyenként megszakítva, magyarázatokkal kiegészítve hallhatják, a kisgyerekeket pedig a vasárnapi 4 órás előadásra várják.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.