Észt gyapjúpárnák az Európai Fenntarthatósági Héten

Észt gyapjúpárnák az Európai Fenntarthatósági Héten

A környezettudatosság és fenntarthatóság különböző nézőpontjait tükröző nemzetközi művészeti tárlat felsorakoztat innovatív megoldásokat az öko- design területén, hagyományos népi technológiákat és motívumkincset integráló iparművészeti tárgyakat, valamint a környezeti problémákra reflektáló képzőművészeti alkotásokat is.

Az eco-art kiállítás a környezettudatos tartalmú képzőművészeti és iparművészeti alkotásokra fókuszál, hangsúlyozva e művészet társadalomformáló erejét, természethez való kötődését és az ökológiai problémákra való érzékenységét. A kiállítók között szerepel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének MA képzésében szereplő Öko-design kurzus projektjei, valamint a Népi Iparművészeti Műzeum kiállítóinak alkotásai is. 

Kiállításra 26 országból érkeztek műalkotások: Algéria, Azerbajdzsán, Brazília, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Franciaország, Finnország, Horvátország, Indonézia, Irán, Kanada, Kína, Kolumbia, Kuba, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Mianmar, Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Törökország, Üzbegisztán. Az esemény ideje alatt művészeti workshopokat is szerveznek, melyeken dísztárgyak, használati tárgyak és ékszerek készíthetők kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A kiállításon Észtország is képviselteti magát: Jaagu Merike, Tiidu Evi, Läänemetsa Reene és Kihnu Manufaktuur munkái szintén részei a környezettudatosságra fókuszáló eseménynek.

Az Európai Fenntarthatósági Hét / European Sustainable Development Week 2015-ben vált egy olyan egész Európát érintő kezdeményezéssé, melynek célja minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés széles körű bemutatása. Az érdeklődők így nem csupán a tudományos tényeken keresztül szembesülhetnek a fenntarthatósági kérdésekkel, hanem közösségükön keresztül maguk is részesei lehetnek.

A kezdeményezés támogatója az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat, a European Sustainable Development Network, a hazai koordinációs központja pedig a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács.

Kiemelt együttműködő partnerek: 

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
Népi Iparművészeti Múzeum

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.