Anti Saar a Margó Fesztiválon

Anti Saar a Margó Fesztiválon

Az Így mennek nálunk a dolgok című magysikerű gyerekkönyv szerzője októberben a Margó Fesztivál keretében látogat Magyarországra. A programon a könyv alapján készült flipper és színező is kipróbálható.

Maria Faust az UH Festen

Maria Faust az UH Festen

Maria Faust Dániában élő észt szaxofonos és zeneszerző. Elsősorban a jazz experimentálisabb formái érdeklik, de pop és rock projektekben is részt vett már. Ritkán lép kétszer ugyanarra az ösvényre, szeret kockáztatni, és bátran keveri a stílusokat. Az UH Festen a Shitney nevű északi női trió tagjaként lép fel.

Nyelvrokonok: Észt–magyar kiállítás

Nyelvrokonok: Észt–magyar kiállítás

A magyar és az észt nyelv egyaránt finnugor eredetű, ám a két népcsoport különböző történelmi utat járt be. Vajon az északi, balti hagyomány, valamint a közép-kelet-európai történelem és a közös poszt-szocialista tapasztalat hol találkozik a 21. századi jelenben? Kiderül a Ludwig Múzeum kiállításán...

Európai nyelvi koktélbár Szegeden

Európai nyelvi koktélbár Szegeden

A kulturális intézetek idén is megrendezik az év legszórakoztatóbb nyelvi piknikjét. Az utazó műsor 2018. szeptember 26-án ezúttal a napfény városába látogat el, ahol a Szegedi Egyetem bölcsészkara ad otthont a nyelvi sokszínűség ünnepének.

 

Arvo Pärt, az ismeretlen ismerős – kiállítás

Arvo Pärt, az ismeretlen ismerős – kiállítás

Az 1935-ben Észtországban született és hosszú emigráció után 2010-ben hazájába visszatért Arvo Pärt a világ egyik legtöbbet játszott kortárs zeneszerzője. A tárlat áttekintést nyújt a zeneszerző fordulatokban gazdag életéről gyermekkorától napjainkig, egyben fogódzót is kínál a gazdag életmű értelmezéséhez.

további programok