ÉSZT ZENEI HÉT * november 23. – december 3. * Arvo Pärt * Veljo Tormis * Mari Kalkun * Peedu Kass Momentum * Kristjan Randalu * Kadri Voorand * Liisi Koikson * LETÖLTHETŐ PROGRAMFÜZET

VindPower koncert az Opus Jazz Clubban

VindPower koncert az Opus Jazz Clubban

Az VindPowert, ahogyan arra nevük is utal játékosan, a kiváló észt klarinétos, zeneszerző és hangszerelő, Meelis Vind alapította, aki hazájában mind a klasszikus- és kortárszenei koncertek, mind a jazz színpadok keresett fellépője. Vind nem először lép az Opus színpadára, hiszen tavaly márciusban aktív részese volt a klubban akkor bemutatkozó Heliotroop együttes sikerének.
A VindPower kirobbanó energiájú, kísérletező kedvű együttes, túlnyomórészt saját szerzeményekből álló repertoárral. Groove-orientált zenéjük hatásai között az európai klasszikus örökség, a 70-es évekbeli angolszász progresszív vonulat és az azzal párhuzamosan kialakuló fúziós zene elemei éppúgy jelen vannak, mint a hol atmoszférikus, hol pszichedéliába hajló improvizációk, s a sokszínű hangtájak. A harmónia – ritmus – melódia szentháromság egysége által a színpadon megszólaló zene felemeli hallgatóit a mindennapokból, s hosszú vándorútra viszi őket.
Az első gitárosának kiválása után néhány évre hallgatásba burkolózó zenekar Jaan Jaanson személyében nemrégiben megtalálta azt a zenészt, akivel újra koncertező zenekarrá állhattak össze.

Meelis Vind - klarinét
Jaan Jaanson - gitár
Raun Juurikas - billentyűs hangszerek
Mihkel Mälgand - basszusgitár
Ahto Abner - dob

reverbnation.com/vindpower 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.