Verzió Filmfesztivál: Ksenia Okhapkina - Öröklét

Verzió Filmfesztivál: Ksenia Okhapkina - Öröklét

2019.
dokumentumfilm
61 perc
Rendező: Ksenia Okhapkina
Gyártó: Vesilind, VFS Films
Orosz nyelve, magyar és angol felirattal
 
 
A 17. Verzió Filmfesztivál nemzetközi versenyprogramján Kseina Okhapkina Oscar díjra nevezett filmje, az Öröklét is bemutatásra kerül.

"A fiúk a helyes fegyverhasználatot gyakorolják, míg a lányok balettozni tanulnak a halovány északi fényektől körülölelt oroszországi Murmanszkban. A minimalista esztétikával dolgozó film a jégbe fagyott társadalmi normákat vizsgálja az északi város mikroközösségében."

Ksenia Okhapkina (született 1989-ben) orosz dokumentumfilm-rendező. 2012-ben végzett a Szentpétervári Állami Film és Televíziós Egyetemen, 2014 óta a Vesilind észt produkciós cégnél dolgozik. Gondosan komponált beállítások, a kompozíció iránti érzékenység jellemzik munkáit, képes megragadni „a profánban a költőit”.

Díjak: 
Észtország Oscar-díj nevezettje
Docudays UA 2020 Tinédzser zsűri díja
Karlovy Vary 2020 Grand Prix a legjobb dokumentumfilmnek
Astra FF 2019 Legjobb nemzetközi film

Az előzetes megtekinthető itt.

A film a fesztivál teljes időtartama alatt megtekinthető online, (2020. november 10-22) a Verzió Filmfesztivál honlapján. Jegyváltás itt.

Nézd meg a filmet és kérdezz a rendezőtől!

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.