Könyvbemutató és workshop: Arvo Pärt-képregény

Könyvbemutató és workshop: Arvo Pärt-képregény

Tökéletes hang vagy tökéletes csend? Arvo Pärt örökségéről beszélget az észt képregényalkotó Joonas Sildre és a magyar elektronikus zenész Iamyank. Hogyan reagál egy grafikus és egy zenész Pärtre? Hogyan fejezik ki Pärt hatását képekkel és más stílusú zenékkel?

A beszélgetés résztvevői: Joonas Sildre, a Két hang között: Arvo Pärt zenei útkeresése című képregény alkotója, valamint Iamyank, a posztmetál kísérletező. Moderál Mráz István, A képregények titkos élete podcast házigazdája. A 18. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál programja.

Arvo Pärt világhírű észt zeneszerző, az egyházi zeneszerzés legkiemelkedőbb ma élő képviselője. Zenéjét a gregorián énekek inspirálták. A minimalista stíluson belül saját fejlesztésű komponálási technikája az ún. tintinnabuli. Joonas Sildre képregényrajzoló a zeneszerző születésétől az emigrálásáig (1980) tartó időszakot dolgozta fel 10 évig készülő művében. Ez a történet több ember útjának személyes nézőpontú bemutatása. Egy a sokféle lehetséges ábrázolásmód közül – különleges, de korántsem kizárólagos érvényű.

Május 14. 14:15

Dürer Kert (1117 Budapest, Öböl utca 1.)

Jegyvásárlás a fesztivál honlapján.


 

Most ismerkedsz a képregénnyel és szeretsz kísérletezni? Magabiztosabban szeretnél történetet rajzolni? Átvennéd (esetleg újra) az alapokat? Joonas Sildre egyszerű, de izgalmas trükköket fog megosztani workshopján saját alkotói tapasztalatiból.
Joonas Sildre két gyerekeknek szóló képregény szerzője és számos gyerekkönyv illusztrátora, emellett képregényes kurzusokat tart. 
A workshopot angolul tartják kamaszoknak és felnőtteknek, tolmácsolás nélkül. Hozd magaddal kedvenc rajzeszközeidet! A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött. 
 

Május 13. 10:00

Milestone Institute (1077 Budapest, Wesselényi utca 17.)

Részletek a Facebook eseményben.

Joonas Sildre, a Két hang között: Arvo Pärt zenei útkeresése

Polar Kiadó, 2022

Fordította: Segesdi Móni

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.