Határtalan Design kiállítás Bécsben

Határtalan Design kiállítás Bécsben

Ausztria legfontosabb multidiszciplináris és kuratált designfesztiválja a VIENNA DESIGN WEEK. A független egyesület által szervezett fesztivál a bécsi dizájnvilág meghatározó része, mintegy 200 eseményt foglal magában, és évente 40 000 látogatót vonz. Idén ennek keretében egy magyar vonatkozású kiállítás is megvalósul: A Design határok nélkül/Design Without Borders című kiállítás 2023. szeptember 22. és október 5. között.

A 19 éves múltú, Budapesten évente megrendezett Design without borders (DWB) kiállítás anyagából láthat reprezentatív válogatást a közönség Bécsben, a Collegium Hungaricumban
A DWB a műfajok és tematikák közötti átjárhatóságot, a régiók közötti párbeszédet, a dizájn széleskörű értelmezését, az egyes művészeti ágak közötti átjárhatóságot helyezi a középpontba.
A kiállítás bútor-, textil-, üveg- és ékszertervezők, összesen 14 ország 76 alkotójának munkáit mutatja be. Észtországból Tanel Veenre ékszertervező munkáit láthatja a közönség. Tárlatvezetésekre az alapító kurátorok, Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás vezetésével naponta 17 és 19 óra között kerül sor.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.