Globális válságok, lokális viszonyok

Globális válságok, lokális viszonyok

Az elmúlt időszakban a művészet szerepe, helye átértelmeződött, így a Globális válságok, lokális viszonyok című kiállítás sorozattal kontextus teremtésen túl generációs alapon szerveződő csoportos kiállítás keretén belül igyekszik helyzetbe hozni a legfiatalabb regionális művész-generációt  az Easttopics.
A kiállítás két szekció mentén szerveződve vizsgálja a legújabb kortárs állásfoglalásokat, amelyek többek között a kollektív válságon keresztül újrakontextualizált személyes narratívákat, továbbá a környezetünkhöz való változatos viszonyokat állítják kutatásuk középpontjába. A kiállítás szeretne rávilágítani, hogy milyen fontos a tudás különböző formáinak fenntartása és megosztása, ami arra késztet minket, hogy újragondoljuk a jövőről alkotott elképzeléseinket.

Kiállító művészek: Ulbert Ádám, Laura Põld (EST) and LEGION
Kurátor: Kigyós Fruzsina

A tárlat:
  • helyszíne: Easttopics (1085 Budapest, Baross utca 36.)
  • időpontja: 2021. december 15. - 2022. április 2. Nyitva tartás: Minden csütörtökön és pénteken 16:00-19:00, illetve előre egyeztetett időpontban.
A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Észt intézet támogatásával valósult meg.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.