Fókuszban a VAT Színház: NISA

Fókuszban a VAT Színház: NISA

2012-ben színházi sorozatot indítottunk, amelyben évente egy-egy jelentős észt színházi alkotóműhelyt mutatunk be legemlékezetesebb előadásaik felvételeinek segítségével. A Teater NO99 és a Von Krahli Teater után idén a VAT Színház kerül terítékre. A vetítés előtt Sirató Ildikó színház- és irodalomtörténész tart bevezetőt.

NISA

1 felvonás, időtartam: 70 perc
Marjorie Shostak azonos című regényét színpadra alkalmazta és előadja: Katariina Unt
rendezte: Aare Toikka

A számtalan díjjal kitüntetett, igaz történeten alapuló monodráma az emberi sors egyediségére és sajátos mivoltára mutat rá. A színpadon a busman törzs tagja, egy korán megözvegyült asszony jelenik meg, aki már a gyermekeit is mind eltemette. Bár egy távoli kontinensen járunk, a darab során kiviláglik, hogy a női lélek nemzeti hovatartozástól, földrajzi helyzettől és a körülményektől függetlenül egyetemes és egy. Egyetlen nő élete pereg le a szemünk előtt, mégis mindannyian magunkra ismerhetünk benne. Nisa története az ember története.

Bővebben a VAT Színházról itt lehet olvasni.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.