Észt tárgyak a Határtalan Dizájn kiállításon

Észt tárgyak a Határtalan Dizájn kiállításon

A Határtalan Design / Design Without Borders a műfajok és a tematikák közötti átjárhatóságot állítja fókuszba, elnevezése a nemzetköziségére, a régiós párbeszédre, az európai összetartozásra és  az  egyes művészeti ágak egymásra hatására reflektál.

A szervezők kifejezett szándéka, hogy bemutassák a dizájn tágan vett értelmezési lehetőségeit: a fogalmat kiszélesítve a kreatív szemléletet, az innovációt helyezik a középpontba. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a bemutatott alkotások, projektek, tárgyak a legkülönfélébb területeket – a dizájnt, a képzőművészetet, a vizuális művészeteket és az előadóművészetet – kapcsolják össze.

2022-ben  összesen  24  ország  214  alkotójának  munkái szerepelnek a kiállításon. A sorozatban gyártott darabok mellett kis szériában készülő bútorok és kiegészítők, prototípusok, sőt kísérleti darabok is helyet kaptak, mi több, a dizájn  és a képzőművészet határán  létrejött egyedi munkákkal, tárgy- és anyagkísérletekkel és képzőmű- vészeti alkotásokkal is  találkozhat a látogató. A meghívottak közül sokan olyan aktuális társadalmi és ökológiai kérdésekkel foglalkoznak,  mint a fenntarthatóság  vagy a szociális felelősség.

A válogatásban különböző generációk munkái szerepelnek, a huszonéves egyetemi hallgatóktól a pályakezdőkön át a meghatározó, nemzetközileg is elismert, középgene-rációs dizájnerekig és a kilencvenes éveikben járó érett művészekig.

Idén Annike Laigo, Tanel Veenre, Tõnis Vellama, Katarina Kivi, Kertu Liisa Lepik és Marissa Mutt képviselik Észtországot a tárlaton.

 

(Tõnis Vellama lámpája)

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.