Észt táncház és mulatság

Észt táncház és mulatság

Az észtek körében nagy népszerűségnek örvend a népzene és a néptánc. Észtországban évtizedek óta aktív a magyarhoz hasonló (és azt példaképnek tekintő) táncházmozgalom. Az idén 150 éves Dalos-és Táncünnepen 713 együttes 11500 táncosa vett részt.

Az észt táncházat Triinu Viilukas, a Bécsi Egyetem észt lektora, az ausztriai észt Pillerkoor vegyeskar egyik karvezetője, a Wööt együttes tagja és a mandolinon, hegedűn, zongorán és gitáron játszó Imar Koutchoukali vezetik. Mindketten rendszeresen közreműködnek észt táncházak rendezvényein is, Magyarországon legutóbb Szent Iván-éjkor mulattunk velük. Most többek között a Labajalg, Krakovjakk, Karoobuška, Kalamies, Vengerka, Oige ja vasemba, Aleksandra valss, Kolme paari, Nõianeitsi, Serjoža, Reilender lépéseivel ismertetik meg a táncoslábú- és kedvű közönséget.

A rendezvény ingyenes.

Időpont: 2019. október 26., 18:00

Helyszín: Fonó Budai Zeneház - 1116 Budapest, Sztregova utca 3.

Érdemes követni a Facebook eseményt is, mert hamarosan játékot indítunk!

 

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.