Észt kiállítók a Dizájn Héten

Észt kiállítók a Dizájn Héten

Határtalan Design / Design Without Borders (DWB) kiállítás

A hazai dizájnélet hosszú évek óta meghatározó fórumán idén 16 ország több mint 150 alkotójának művei láthatók. A kortárs ékszertervező iskolákat bemutató sorozat keretében az Észt Művészeti Akadémia Ékszer és Ötvös Tanszéke hallgatóinak munkái kaptak helyet, de egy észt bútortervező is bemutatkozik a kiállításon.

A kiállító észt művészek: Indrek Linnamägi; Liina Lelov; Tauris Reose; Triin Kukk; Merlin Meremaa-Piho; Sigrid Kuusk; Erinn M.Cox; Erki-Eric Pillmann; Hanna-Maria Vanaküla (az Észt Művészeti Akadémia diákjai); Estonian Academy of Arts; Toivo Raidmets bútortervező

A projekt a műfajok és tematikák közötti átjárhatóságot állítja fókuszba, a neve a kezdeményezés nemzetköziségére, a régiós párbeszédre, az európai összetartozásra és az egyes művészeti ágak közötti kapcsolatokra is reflektál. A szervezők kifejezett szándéka, hogy bemutassák a dizájn tágan vett értelmezési lehetőségeit: a fogalmat kiszélesítve a kreatív szemléletet és az innovációt helyezik a középpontba, amely a folyamatos inspirációszerzésre, a különböző társadalmi, szakmai, generációs csoportok párbeszédére, az eltérő vélemények ütköztetésére, az információk rendszerezésére és átadására épül. A kiállításon az idén márciusban nagy sikert aratott DWB VLOG filmjeit is vetítik majd. 

Alapító kurátorok: Szigeti Szilvia, Radnóti Tamás

Határtalan design / Design without borders - brit, cseh, észt, finn, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák, szlovén és svájci bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek kiállítása és kortárs táncosok, valamint kortárs zenészek rendezvénysorozata: 

  • helyszíne: Kiscelli Múzeum (1037 Budapest, Kiscelli u. 108.)
  • időpontja: október 10. – november 28.

Október 10-én 10.30–14.00 között: Design without borders nemzetközi on-line meeting és prezentációk

Október 10-én és 16-án 16.20–17.30 között: Kurátori tárlatvezetés  

A kiállítás honlapján, Facebook- és Instagram-oldalán, YouTube-csatornáján immár több mint 500 alkotó honlapja, tartalmas blogposztok és videós tartalmak érhetők el.

Social Design Network Kiállítás és Szimpózium

A Social Futures – Social Design Network egy nemzetközi válogatás, amely olyan projekteket mutat be, amelyek kiemelt társadalmi kérdésekre reagálnak, alkalmazhatók a globális világjárvány idején és azt követően is. Észtországot az Eesti Kunstiakadeemia (Észt Művészeti Egyetem) képviseli.

Social Design Network Kiállítás:

  • helyszíne: MOME kampusz (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25., Masters épület, I emelet)
  • időpontja: október 13-22.
  • megnyitója: október 13. 19:00. (Regisztrációköteles)

Az esemény honlapja itt érhető el, a Facebook esemény pedig itt

Social Design Network Szimpózium:

  • helyszíne: MOME kampusz (1121 Budapest, Zugligeti út 9-25., Masters épület, I emelet)
  • időpontja: október 14. 10:00-17:00
  • Regisztrációköteles program

Az eseményen az észt Ruth Helene Melioranski (Észt Művészeti Akadémia) is előadást tart, aki emergens designgyakorlatokat konceptualizál mind gyakorlati, mind felsőoktatási környezetben.

(A főképen Merlin Meremaa-Piho, Toivo Raidmets és Indrek Linnamägi tárgyai szerepelnek. A leadképen Erki-Eric Pillmann ékszere látható.)

* * * * *

Kapcsolódó program:

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.