Kortárs észt iparművészet: bútor és ékszer

Kortárs észt iparművészet: bútor és ékszer

A Határtalan Design / Design Without Borders cseh, dán, észt, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek független kiállítássorozata és kortárs táncosok, valamint kortárs zenészek rendezvénysorozata.

A válogatás nem csupán az alkotókat, de a társadalmi felelősségvállalás, a civil közösségek, az alkotók társadalmi szerepét és a hálózatépítés jelentőségét is kiemeli.

A kiállításon a szűkebben értelmezett dizájntárgyak – egyedi, kisszériás és sorozatban gyártott bútorok, lakáskiegészítők, szőnyegek és lakástextilek – mellett prototípusok, kortárs ékszerek, a műfaji határokat szabadon értelmező projektek és az ezekről készült filmek, a fenntartható fejlődést szolgáló, környezettudatos és a civil közösségek társadalomformáló szerepét hangsúlyozó felvetések, valamint a gasztronómia kulturális és kreatív összefüggéseit bemutató művek egyaránt szerepelnek.

A 15 éve megrendezésre kerülő esemény - mely Bécsbe, és Pozsonyba is utazik majd tovább - idén két észt alkotót lát vendégül:

Mihkel Masso bútorai és Tanel Veenre ékszerei szerepelnek a kiállításon. 

     

  • Megtekinthető:  2020. október 10 – november 15.  (Nyitva: kedd-vasárnap 10.00-18.00)
  • Helyszín: Kiscelli Múzeum – Templomtér - 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.

Bővebb információ a kiállítás honlapján és Facebook oldalán érhető el.

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.