ÉSZT ZENEI HÉT * november 23. – december 3. * Arvo Pärt * Veljo Tormis * Mari Kalkun * Peedu Kass Momentum * Kristjan Randalu * Kadri Voorand * Liisi Koikson * LETÖLTHETŐ PROGRAMFÜZET

Észt hét – (R)estart Reality digitális street art bemutató

Észt hét – (R)estart Reality digitális street art bemutató

EREDJ NYOMÁBA AZ ÉSZT VÁNDOROKNAK!
Keresd meg Miinát, Lembitet és az Ets&Pets dudás duót! Keltsd őket életre a telefonos alkalmazással, és fényképezkedj velük! Szeretnéd megnyerni az exkluzív ajándékokat? Posztold a fotó(i)dat a Facebookon vagy az Instagramon, és tageld be az Észt Intézetet!
A játék időtartama: 2018. március 19 – 27.
És hogy merre keresgélj? Érdemes az Élesztő, az Auróra és a Rákóczi téri vásárcsarnok felé indulni... 

Az észt street art rejtélyes alakja, Edward von Lõngus újra Budapest utcáin alkot. A jubileumi év kiemelt programja a (R)estart Reality köztéri művészeti projekt keretében a 20. század elején élt, a hagyományos népi kultúrát képviselő észt emberek archív fotóiból készült képek egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével mozgóképes formában kelnek életre. A virtuális vándorok Tallinn és Tartu után Helsinkiben, Berlinben, Brüsszelben, Rómában, Koppenhágában és Párizsban is jártak, ezúttal pedig Budapestre érkeznek, hogy új barátokat szerezzenek. Vegyél részt az időutazásban és ismerd meg Lembitet, a kövek királyát, az Ats#Pets elektro-dudás párost és társaikat. 

Az Élesztőházban bemutatjuk a (R)estart Reality művészeti programot és a speciális mobilalkalmazást, és talán azt is eláruljuk, merre induljatok majd a városban képeket keresni.

Az Észt hét alkalmából nyomkereső játékot is hirdetünk. A résztvevők között a (R)estart Reality különleges képeslapjait és matricagyűjteményét, valamint az Észt Intézet ajándékcsomagjait sorsoljuk ki. Részletek hamarosan a honlapunkon! 

A projekt a Tallinni Művészeti Hét szervezője, a Noar.eu művészeti platform együttműködésével valósul meg.

restartreality.org
https://www.facebook.com/EdwardvonL6ngus/

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.