ATAFF Szolnoki Filmfesztivál - Orcád verítékével - filmprogram

ATAFF Szolnoki Filmfesztivál - Orcád verítékével - filmprogram

 

Orcád verítékével /  Tõde ja õigus / Truth and Justice

2019, észt játékfilm, 149 perc

rendező: Tanel Toom

gyártó: Allfilm

észt nyelven, magyar felirattal

A film az észtek nagy klasszikusa, Anton Hansen Tammsaare magyarul is elérhető regénye alapján készült és hazájában egy hónap alatt vált minden idők legnézettebb észt filmjévé.

Észtország a 19. század végén. A fiatal, becsületes Andres és felesége, Krõõt egy kölcsönből vásárolt tanyán kezdik meg új életüket. De a természet nem engedi betörni a földet, a szomszéd nyakas riválisnak bizonyul, Krõõt lányokat szül, Andres pedig egyre csak küszködik. Kétségbeesetten keresi az igazságot a bíróságon, a kocsmában és a Bibliában -  feláldozva családját, barátait és végül saját magát is. A virágzó Vargamägi tanyáról szőtt álom megszállottságba hajszolja a gazdát. Semmi sem válik valóra, de minden félelem beteljesül.

Az alkotást az Észt Filmkritikusok Egyesülete 2019-ben az év filmjének választotta meg és az Oscar-díj 10 legjobb nemzetközi játékfilmje közé is bekerült. 

 A vetítés 

  • időpontja: 2020. október 15. 15:30
  • helyszíne: Tisza Mozi, 5000 Szolnok, Templom út 4. (ATAFF Szolnoki Filmfesztivál)

Facebook esemény itt.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.