Észt filmek a 29. Mediawave-en

Észt filmek a 29. Mediawave-en

Április 30. és május 4. között, a komáromi Monostori Erődben rendezik meg a 29. Mediawave fesztivált, ahol számos észt kötődésű program és film lesz.

A Mediawave filmes versenyprogramjában szerepel Pablo Martinez Ballarín Az érzékelés falai között (In Between the Walls of Perception) című négyperces animációja, melyben egy rablás után rendőrök veszik üldözőbe a tolvajt. Látható Kristjan Holm Élet24 (Life24) című kilenc perces alkotása, melyben egy Einar Jernskjegg, a megrögzött agglegény megnyeri a lottót.

 

A versenyfilmek közt látható továbbá Kamila Kucikova 300 g/m² című animációja, mely egy fehér-fehér papír 6 perces monodrámája, valamint Morten Tsinakov és Lucija Mrzljak Egy ragyogó elme bemutatása négy felvonásban (A Demonstration of Brilliance In Four Acts) című abszurd animációja. A 15 perces filmben az emberek valaki különlegesre várnak: egy felnőtt öltönyös férfira, kinek színpadias ám teljességgel értelmetlen cselekedetei vannak.


A kísérleti filmek közt látható Eeva Mägi Lembri Uudu című 25 perces alkotása. Észtország 1991-es újbóli függetlenségéig Saaremaa Pähkla faluban volt egy kolhoz, amely munkahelyeket biztosított minden falusi számára. Lembri Uudu traktor-vezetőként dolgozott egy kolhozban is. A Szovjetunió összeomlása után feloszlatták a kolhozt, így a falu lakosainak többsége elvesztette munkáját, és Uudu meghalt. Néha előfordul, hogy egy adott személy valódi életereje halála után bontakozik ki. Lembri Uudu olyan jó időben halt meg, hogy hőssé vált, és még mindig erőt ad a falusiaknak az élethez és a kolhoz egyben tartásához.  

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.