* 20 * SZÜLETÉSNAPI NYEREMÉNYJÁTÉK * 20 * Részletek itt.

Emlékünnepség a 100 éves Észtország tiszteletére

Emlékünnepség a 100 éves Észtország tiszteletére

Február 27-én, kedden az Észt Köztársaság függetlenségének 100. évfordulója alkalmából az ELTE Finnugor Tanszéke, a Magyar Észt Társaság és Finnugor Népek Világkongresszusa Magyar Nemzeti Szervezete, valamint Magyarországi Észt Intézet közös ünnepséget szervez az ELTE-n.

Az ünnepi rendezvényen Észtországról, az észt történelemről és kultúráról szóló előadásokkal, könyvbemutatóval és kiállítással várják az érdeklődőket. Az eseményen előadást tart Rein Oidekivi Észtország nagykövete, Hammerstein Judit, helyettes államtitkár, a Balassi Intézet főigazgatója, Csepregi Márta a Magyar–Ész Társaság elnöke, valamint Bereczki András, Pusztay János és Pomozi Péter az ELTE Finnugor Tanszék képviseletében. Az Észt Intézet részéről Segesdi Mónika igazgató az intézmény 20 évéről beszél, majd bemutatja a Heritage magyar nyelvű kiadását.

A rendezvényen látható először az Észt Intézet Észtország története képekben című tablókiállítása. A tárlat archív fotók és képi dokumentumokon keresztül mutatja be, hogyan lett a visszahúzódó jég alól felszabaduló földterületből a Baltikum fontos kereskedelmi központja, majd a függetlenség kiharcolása után a technológia, a gazdaság és a kultúra területén az egyik leggyorsabban fejlődő európai állama Észtország.

A kiállítást Rein Oidekivi, Észtország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitja meg.

Fotó: Kaupo Kalda

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.