Emlékkonferencia Dr. Anne Vainikka emlékére

Emlékkonferencia Dr. Anne Vainikka emlékére

A Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyar–Észt Tudományos Akadémiák közötti mobilitási projekt keretében az MTA Nyelvtudományi Intézete közös konferenciát szervez Dr. Anne Vainikka emlékére.

Anne Vainikka fő kutatási területei a morfoszintaxis, a szintaxis és az elsődleges és másodlagos nyelvelsajátítás voltak. Utolsó nagy vállalkozása az uráli nyelvek szintaxisához kötődött. Ily módon a konferencia tematikája nemcsak a finn és más uráli nyelvek specifikus kérdéseire terjed ki, hanem a morfológia, szintaxis, szemantika, diskurzuselemzés, illetve a természetes nyelvek szerkezetének bármely elméleti vagy formális kérdésére is.

A konferencia 

  • időpontja: 2019. november 22-23.
  • helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem - Budapest, Reviczky u. 4., Buda Béla terem (Díszterem)

A konferencia kísérőprogramjaként november 22-én 18 órakor a Bod Péter Könyvtár előtti hallban (Reviczky utca 4., földszint)  „A lív tengerpartok” című észt-finn-lett-magyar kiállítás megnyitójára kerül sor.

Bővebb információ itt érhető el.

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.