AZ UTOLSÓK – FILMPROGRAM SZOLNOKON

AZ UTOLSÓK – FILMPROGRAM SZOLNOKON

A szolnoki Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál (ATAFF) programja egy európai játékfilmes szekciót is tartalmaz, ahol a zsűri a filmek látványtervezését és látványtervezőit díjazza. A fesztivál célja, hogy a művészeti és tudományos élet egy fóruma legyen, valamint olyan nemzetközi filmes esemény, ahol találkozhatnak, eszmét cserélhetnek és bővíthetik tudásukat a közép-európai filmes képzőhelyek hallgatói és tanárai.

Idén Az utolsók című, Lappföldön játszódó film került a versenyprogramba az észt alkotások közül. 

 

Az utolsók/  Viimased / The Last Ones

2020, észt játékfilm, 117 perc

rendező: Veiko Õunpuu

gyártó: Homeless Bob Production

finn nyelven, magyar felirattal 

Valahol a tundrán egy bányatulajdonos kábítószerrel tömi a munkásait, hogy azok megfeledkezzenek a küzdelmes mindennapokról. A közelben néhány rénszarvas-tenyésztő igyekszik talpon maradni. A főszereplő Rupinak választania kell: a szülőföld vagy az egyéni érdekek? A lappföldi western kapitalizmus-kritikájához az északi táj ad különleges hátteret. Az alkotást az Észt Kulturális Alap 2020-ban az év játékfilmjévé választotta, valamint ez a film lett Észtország hivatalos jelöltje a 93. alkalommal átadandó Oscar-díj nemzetközi játékfilm kategóriájában is.

A vetítés

  • időpontja: 2021. október 13. 20:15
  • helyszíne: Tisza Mozi, 5000 Szolnok, Templom út 4. (ATAFF Szolnoki Filmfesztivál)
  • jegyek a tiszamozi.hu oldalon válthatók.

Facebook esemény: itt.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.