Anne Pikkov a PesTexten

Anne Pikkov a PesTexten

Az ősszel megrendezésre kerülő, a világirodalmat és a műfordítás fontosságát előtérbe helyező irodalmi fesztiválon, a PesTexten neves művészek, többek között Anne Pikkov észt illusztrátor műveit, mesekönyv-illusztrációit is megtekinthetik a látogatók. A művész szeptember 23-án két rendezvényen - egy kiállításon és egy beszélgetésen - is részt vesz, ahol az érdeklődők megismerhetik a vidám, színes rajzokat megálmodó alkotót is.

Anne Pikkov 1996-ban végzett az Észt Művészeti Akadémián, de elmondása szerint már gyermekkorában is csak az alkotás érdekelte. Több, mint másfél évtizede készít gyermekeknek szánt kiadványokhoz illusztrációkat. Az elmúlt közel két évtizedben 14 mesekönyvet illusztrált és többek között a Magyarországon minden évben új kötettel bővülő észt breviárium-sorozatban is szerepelnek a rajzai. A számtalan, országos és nemzetközi művészeti díjjal is elismert Anne Pikkov művei nem most járnak először Magyarországon: a Deák17 Galériában az Élt egyszer egy…  és az It's Always Tea-time, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Mese itt, mese ott című kiállítás keretein belül a közönség már találkozhatott a művész alkotásaival. Annét az utóbbi projekt nyomán kérték fel Dóka Péter Lila királylány című mesekötete illusztrációinak elkészítésére.

 

OTTHON – Pop-up kiállítás

  • A megnyitó időpontja: szeptember 23. 17:00. Az eseményen Anne Pikkov is részt vesz.
  • A kiállítás szeptember 21-től szeptember 26-ig., 10.00-18.00 óra között látogatható.
  • A kiállítás helyszíne: B32 Galéria és Kultúrtér (1111, Budapest, Bartók Béla út 32.)
  • Kiállító illusztrátorok: Anne Pikkov, Catarina Sobral, Piotr Socha, Szabó Imola Julianna
  • A belépés díjtalan.

Facebook esemény itt.

 

Átjárók. Fordítások: képek, szavak és kultúrák között

Révész Emese művészettörténész beszélget Anne Pikkov észt illusztrátorral és Szabó Imola Julianna író-illusztrátorral az „átfordítások” lehetőségeiről és korlátairól, átjárásról képek és szavak, szövegek és kultúrák között.

  • A program helyszíne: PIM (Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053, Budapest, Károlyi utca 16.) 
  • A program időpontja: szeptember 23. 18.00. 
  • A beszélgetés magyar nyelven (fordítással) zajlik.
  • A belépés díjtalan.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.