A KADRI VOORAND - MIHKEL MÄLGAND duó koncertje

A KADRI VOORAND - MIHKEL MÄLGAND duó koncertje

Merészen egyedi, hagyományokon alapuló és mégis előremutató megközelítés jellemzi Észtország egyik legfényesebb énekescsillagát, a karizmatikus Kadri Voorandot, aki énekesnőként, zeneszerzőként, zongoristaként és improvizátorként egyaránt aktív. 2020-ban, az ACT Music gondozásában megjelent, In Duo with Mihkel Mälgand című albumán Voorand olyan zenei univerzumot teremt, amely az akusztikus folk-poptól a klasszikus zenén, az R&B-n és a jazzen át a szövegtelen improvizációig több műfajt és lehetséges hozzáállást felölel.

Az Opus színpadára negyedik alkalommal lépő Voorand hazájában számos díjat söpört be: a közelmúltban a legjobb női előadónak választották, Armupurjus című lemeze 2017-ben az év jazzalbuma lett, produceri szerepkörben pedig a kortárs vokális esztétika iránti érzékenységével, különösen az elektronikus effektek, a looping és a layerek kifinomult használatával vívta ki a kritikusok elismerését. Az album címválasztása is jelzi, hogy az énekesnő régre visszanyúló és termékeny művészi kapcsolatot ápol honfitársával, a díjnyertes basszusgitárossal, Mihkel Mälganddal, aki ezen a lemezen mint hangszerelő és társszerző is feltűnik. Voorand és Mälgand tévedhetetlenül érez rá egymás zenei ritmusára és az improvizáció pillanataira, ami szoros egységbe kovácsolja kettejük duóját. Számaikban a popos dallamok pezsdítő ritmusokkal, virtuóz improvizációkkal és makulátlan technikával párosulnak; repertoárjukban békésen megférnek egymás mellett szívszorító power ballad-k és hip groove-ok, amelyeket a hangzásvilág és a szövegalkotás váratlan csavarjai tesznek még ellenállhatatlanabbá.

 

Kadri Voorand - ének, elektronika, zongora

Mihkel Mälgand - nagybőgő, gitár

 

  • Időpont: 2022. november 2., 20:00
  • Helyszín: BMC Opus Jazz Club (1093 Budapest, Mátyás u. 8.)
  • Jegyek: 2500 forint a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.
  • Facebook esemény

 

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.