A gyilkos / A szűz / Az árnyék - Filmvetítés

A gyilkos / A szűz / Az árnyék - Filmvetítés

A gyilkos / A szűz / Az árnyék
Mehetapja / Süütu / Vari // The Manslayer / The Virgin / The Shadow

észt játékfilm, 2018, 141 perc
rendező és forgatókönyvíró: Sulev Keedus
gyártó: F-Seitse, Era Film
eredeti nyelven, magyar felirattal

A film három fejezetből áll:
A gyilkos, az első rész egy napot ölel fel. Főszereplője Maara, aki fiatal menyasszonyként épp új élete küszöbén áll, ám egy előre nem látott esemény felülírja a terveit.
A szűz című epizód 1949 tavaszán játszódik és egy Elina nevű fiatal nőről szól, akit a finnországi Ingriából Észtországba deportáltak a háború folyamán. A Szibériába való kitoloncolástól való félelme miatt belemegy egy fiktív házasságba egy észt férfival, ám valaki feljelenti őket, ezért a szovjet bűnüldöző szervezet kihallgatásra viszi a párt.
A film zárófejezete, Az árnyék a jelenbe kalauzolja a nézőt, a valóság és a fantázia határára. Luna Lee, a történet főhőse üresnek érzi életét, ezért elhatározza, hogy megszökik otthonról. Útja során találkozik egy Theophilus nevű pappal, aki egyezséget ajánl a lánynak, hogy szerződést köthet Istennel, de ez a megmentésre szánt kísérlet is kudarcba fullad.

A három történetet a főszereplő köti össze, akit mindhárom részben Rea Lest alakít.

A Pécsen tavaly megrendezett Seven Hills International Film Festivalon Sulev Keedus elnyerte a legjobb rendező díját A gyilkos / A szűz / Az árnyék című filmjéért.

Időpont: 2019. november 22. 19:30-22:00

Helyszín: Premier Kult Café - 1085 Budapest, Üllői út 2-4.

Jegyek a Premier Kult Caféban válthatók.
Jegyár: 1200 Ft teljes áron, 980 Ft diákoknak és 60 év felettieknek.

Facebook esemény

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.