10. Észt hét – Kóstolj bele Észtországba!

10. Észt hét – Kóstolj bele Észtországba!

Üres zsák nem áll meg magában – tartja az észt közmondás. Ezért az Észt hét idején a kulturális rendezvények mellett gasztronómiai meglepetésekkel is készülünk. A hetedik kerületi Kazimír bisztróban a vállalkozó kedvű ínyencek idén is modern módon, csipetnyi magyar furfanggal elkészített hagyományos észt ételeket kóstolhatnak, melyek receptjei nemzedékről nemzedékre öröklődtek. Az elmaradhatatlan hering mellett újra szerepel az étlapon a két évvel ezelőtti Észt hét egyik sztárja, a kamakrém, ezúttal valamivel könnyedebb változatban. Alapanyaga kizárólag az Észt hétre érkezik Magyarországra.
Térj be a Kazimír bisztróba, és fedezd fel az észt konyha jellegzetes fogásai!

* * * * *
Észtország északi ország, ennek megfelelően a hagyományos paraszti konyha nem tobzódott alapanyagokban és fűszerekben. Egyszerű és tápláló ételeket fogyasztottak, amelyek burgonyából, sertéshúsból, halból, répából, céklából, borsóból és egyéb zöldségekből készültek. A sötét és hideg hónapokban savanyú káposzta, sültek és sűrű levesek, míg nyáron könnyebb ételek, a kert és az erdő ajándékai kerültek az asztalra. Az észtek roppant büszklék a fekete rozskenyerükre: azt állítják, sehol a világon nincsen párja. Észtországban nemzeti sport a gombászás és bogyógyűjtés, illetve a különféle befőttek és lekvárok készítése.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.