10. Észt hét – koncertek a Kuplungban

10. Észt hét – koncertek a Kuplungban

Úgy érzed, túl korán van ahhoz, hogy mozi után egyenesen hazamenj? Akkor irány a Kuplung, ahol az I Wear* Experiment masszív északi elektropopjára, másnap pedig az Elephants from Neptune karcos rockzenéjére lehet lazulni.

március 16.
I WEAR* EXPERIMENT

Az ütős északi trió zenéje varázslatos utazás puha elektro-pop felhők között, miközben néha váratlan, mégis káprázatos post-rock felhőkarcolókba ütközhetünk. Nem csak hangzásában fest moziszerűen, koncertjeik vizuálja is illeszkedik a „hanglátványképekbe.” Turnéztak a Hurts-szel, Spring is Cold This Year című daluk pedig az észt elnök karácsonyi üdvözlőlapjának volt a zenéje. A csapat tavaly jelentette meg Patience című nagylemezét, melyért megkapták az év debütáló albumának járó észt zenei díjat. Koncertjük igazi táncolós-lazulós hang-fény orgiának ígérkezik.

március 17.
ELEPHANTS FROM NEPTUNE

Az együttes őszinte és karcos rockzenét játszik: zúzós gitár riffek és mindent legyűrő energiák jellemzik a koncertjeiket. 2012-ben jelentették meg első nagylemezüket, még szerzői kiadásban, egy évvel később pedig már Finnország egyik legrangosabb kiadójával szerződtek le. 2013-ban a Baltikum legnagyobb showcase fesztiválja, a Tallinn Music Week fődíját vihették haza. Ők melegítették be a harmincezres közönséget a Red Hot Chilli Peppers tallinni koncertjén, tavaly pedig az Eurosonicon is odatettek zabolátlan koncertjükkel. Két éve az „Év rock albuma”, idén az „Év együttese” trófeával távozhattak az Észt zenei díj gálájáról.

 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt!
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.